Våre beste tips til en vellykket arbeidsdag på hjemmekontoret

Plutselig jobber mange av oss hjemmefra hele dagen. Det byr på mange utfordringer. Her følger våre beste tips til en arbeidshverdag uten bekymringer for IT- og kommunikasjonsløsninger – også på hjemmekontoret.

Se intervjuet med Jan Erik og Jan Petter som ble sendt på NRK1 den 19. mars.


Kultur for digital samhandling.

En av de få positive effektene ved koronakrisen er at mange av oss øker vår digitale kompetanse og lærer nye måter å samarbeide på. Dette kommer vi til å ha nytte av i årene som kommer. For arbeidsgivere og bedrifter er det viktig å legge til rette for en god samhandlingskultur også på digitale flater. Vi kommer med våre tips i en egen artikkel.

Digital ergonomi.

Like viktig som en behagelig stol og skrivebord i rett høyde er ekstern skjerm, tastatur og mus. For noen funker det å sitte med laptopen på fanget i sofaen, men for de fleste går ikke i det lange løp. Med utstyr som passer oss øker trivselen og vi får gjort mer. Vi blir også mindre utsatt for «vondter» og belastningsskader.

Flere skjermer på hjemmekontoret

Mange av oss foretrekker å jobbe på 2 eller flere skjermer. Docking er kjekt å ha på hjemmekontoret, og gjør at utstyret varer lenger. Det finnes også skjermer som kan kjede-kobles (daisy chain). En 34’ tommers skjerm er genial for å spare plass – arbeidsområdet er nesten like stort som 2 vanlige skjermer!

Vi andre må høre deg!

Det er lett å glemme en av de viktigste komponentene for vellykka samhandling – mikrofonen. Ørepropper og de fleste hodetelefoner er laget for at du skal ha bra lyd, ikke de du prater med. Har du mange møter og samtaler bør du investere i utstyr som gjør møteopplevelsen god for kundene og kollegene også.

Trådløse hodetelefoner

Har du et hodesett eller ørepropper med kabel så kommer du til å bli lei. Enkelt og greit. Med et skikkelig hodesett (Med DECT) kan du fint gå rundt i hele huset mens du deltar i møtet – enten for å hente en kopp kaffe eller henge opp vask. Det er langt mer komfortabelt gjennom en hel arbeidsdag.

Kamera

Et nettmøte fungerer bedre hvis vi kan se hverandre. I disse dager da vi oppfordres til å holde avstand til andre er det enda viktigere å kunne se dem vi snakker med. De fleste webkamera gjør nytten på et hjemmekontor.

Konferansehøytaler

Nyttig til nettmøtet med jobben, fin for å snakke med besteforeldre eller for en prat med læreren. Samtalekvaliteten blir langt bedre enn med høyttaleren på telefonen – spesielt for den i andre enden.

Internett til alle!

Et godt nettverk hjemme er nærmest et primærbehov i 2020. Mange har en god hastighet på bredbåndet, men tenker ikke så mye på nettverket. De fleste benytter ruteren som fulgte med linjen, og til vanlig hjemmebruk fungerer denne fint. Men når mor og far skal være med i hver sin videokonferanse samtidig som barna skal være med på nettundervisning stiller det helt andre krav til utstyret.

Tips 1: Det er på tide å ta ruteren ut fra boden eller TV-benken. La den få hedersplassen så sentralt som mulig – midt mellom alle som trenger tilkobling.
Tips 2: Bruk kabel til så mange enheter som mulig – da reduserer du belastningen på det trådløse nettverket.

USB-C/Thunderbolt docking

USB-C er kabelformatet vi kommer til å bruke framover. Fordelen er at USB-C standarden har høy kapasitet og kan brukes på dockingstasjoner. Dette gjør at dockingen kan brukes av flere enheter og maskiner om hverandre, og er like genial i et kontorlokale med free seating som den er på hjemmekontoret. Tips: Har dere Mac eller iPad Pro? Gå for Thunderbolt docking! Denne fungerer også med enheter som «bare» har USB-C.

Alt-i-ett skriver

Det er ikke lenger selvsagt å ha skriver hjemme. Men i disse dager kan det bli behov for å skrive ut og/eller skanne et dokument. Det finnes en haug med rimelige «Alt-i-ett» skrivere, som er enkle i bruk.

Rull til toppen