Publisert 7. september, 2023

Møt en av våre nyansatte: Lars Erik

Vi er stolte av å presentere en av våre nyeste ansettelser! Lars Erik kommer fra Olav Thon-gruppen og har med seg lang erfaring innen nettverk og IT-sikkerhet.

 

Lars Erik

Fortell litt om deg og hvordan du havnet hos oss? 

Jeg heter Lars Erik, er 35 år gammel og vokste opp på Vessia i Porsgrunn. Jeg var rett og slett lei av å sitte på hjemmekontor under pandemien i Oslo, og da det plutselig dukket opp en fin mulighet hos Protekt IT tok jeg med meg flyttelasset hjemover igjen.   

 

Hva har du jobbet med før du kom til oss?  

Jeg har over 10 års erfaring med IT-sikkerhet og nettverk i Olav Thon-gruppen, så min ekspertise er blant annet sikkerhet rundt næringseiendom, hoteller og kjøpesentervirksomhet. Jeg har også jobbet som driftsansvarlig for FHI. Det ble hektiske dager når pandemien startet. 

 

Hva er dine hovedoppgaver hos Protekt IT?  

Mine hovedoppgaver vil være å jobbe med nettverk, infrastruktur og IT-sikkerhet. Jeg ønsker å hjelpe bedrifter med å ta sikkerheten til et tilstrekkelig nivå med blant annet fokus på Zero Trust og beste praksis rundt sikkerhet. Mange tror at de ikke kan bli utsatt for hackerangrep fordi de er for små eller for uinteressante, men trusselbildet har endret seg og det rammer flere små og mellomstore bedrifter enn noen gang. Å forbedre sikkerhetsnivået er heller ikke så kostbart som mange tror, og med noen enkle grep økes sikkerheten betraktelig.  

Et godt råd er å se på NSM (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet) sine grunnprinsipper for IKT-sikkerhet – dette er helt basic, men er noe alle burde følge. Det finnes også bedrifter der ute som har så “sikre” IT-systemer at det går kraftig utover funksjonalitet og brukervennlighet, og det er i hvert fall unødvendig.  

 

Hvordan trives du i Protekt IT så langt? 

Jeg synes jeg har blitt veldig godt tatt imot! Det er en inkluderende gjeng, fine lokaler og trivelige kunder.  

 

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Jeg er ganske glad i fart og spenning, så jeg trives godt på vannet, enten det er i båt eller på en vannscooter. Ellers liker jeg liker å reise og oppleve verden. Da jeg var yngre spilte jeg også fotball for verdens beste lag – Pors Grenland. 

 

Har du en funfact om deg selv? 

Jeg er ekstremt god på idiotkunnskap, som er kunnskap ingen trenger å kunne. Vet for eksempel hva Walkie Talkie heter på fransk. Bare å spørre hvis du lurer.  

 

Lurer du på hva Lars Erik kan hjelpe deg og din bedrift med? Eller ønsker du en uformell prat rundt nettverk og IT-sikkerhet? Ta kontakt!