Publisert 4. mars, 2024

5 år i Protekt IT: Det har vært en stor reise!

Nå i mars er det 5 år siden Jan Erik hadde sin første dag i sjefsstolen hos Protekt IT. I løpet av disse årene har omsetningen økt fra 10 til 54 millioner kroner, og antall ansatte er tredoblet.  I et intervju med lokalavisen PD forteller Jan Erik stolt om reisen han har vært med på:

– Vi har styrket både topp- og bunnlinja i et vanskelig år, og det er veldig hyggelig. Nå beveger vi oss snart over på forretningssystemer i tillegg, som jeg tror vil skape ytterligere vekst.

 

Foto: Trond Arvid Alund

Jan Erik er fra Kragerø, og drev i mange år sin egen IT-bedrift, ThinkWeb, før han gikk videre til større IT- og konsulentselskap. 

Hva er du mest stolt av å ha fått til i Protekt IT, Jan Erik?

– Det høres kanskje ut som en klisje, men jeg er aller mest stolt av det laget som vi har blitt og den faglige utviklingen som de ansatte har hatt. Vi hadde ikke hatt veksten uten ansatte som hele tiden utvikler seg. Vi har stort fokus på kompetansebygging. Vi pusher ny teknologi og gir de ansatte rom til å prøve og feile. Det gir den beste læringen – og dyrker teknologiinteressen som jo er helt grunnleggende for det vi driver med.

– Jeg synes også det er stas at folk får lov til å være seg selv her. Selv om kjønnsbalansen mildt sagt har vært litt skjev, har vi et stort mangfold – av alder, interesser, mennesketyper. Og nå har vi ansatt to kvinner!

 

Omsetningen til Protekt IT har virkelig skutt fart de siste 5 årene.

 

Gratulerer! Hvor går ferden videre da, de neste 5 årene?

– Målet er 100 millioner, altså en dobling. Såpass må det være! 🙂   Vi har allerede onboardet to nye i 2021, og har ytterligere 5 nyansatte som begynner i løpet av våren. Vi har blitt store på skyløsninger, Microsoft 365, Azure og løsninger for digitale møter og videokonferanser. Faktisk har vi vekst innenfor alle områder i januar og februar, sammenlignet med 2020. Nå legger vi til Dynamics 365, som er et helt rått verktøy! Her får man løsninger for blant annet ERP, CRM, kundeservice og økonomi som snakker sømløst sammen. Mulighetene er enorme!

Les mer om Dynamics 365

Dere har fått mye oppmerksomhet fra Microsoft den siste tiden. Fortell!

– Hehe, jeg får i hvert fall stadig invitasjoner til å snakke på møter og samlinger. Det er ikke hverdagskost for oss å ha Teams-møte med Seattle, så da kribler det litt ekstra i magen! Microsoft ser at de trenger en samarbeidspartner i Norge som kan tilby bredden av deres forretningsapplikasjoner til SMB-markedet, og der har vi fått en posisjon. Det gir oss tilgang på ressurser og ekspertise, til glede for både oss, dem og ikke minst våre kunder. 

Og når du ikke leder Protekt IT, hva driver Jan Erik med da? 

– Fra å være lidenskapelig opptatt av mat, har jeg blitt en lidenskapelig syklist. Det hadde jeg aldri trodd jeg skulle si, men lite slår en god og lang sykkeltur. Da nullstiller jeg hodet, får svettet ut bekymringer og tilført ny energi. Og så har jeg to gutter på 4 og 7 – det fyller jo fritiden, kan du si!

Artikkel i PD 25.2.2021