Publisert 22. april, 2024

En historie om digital transformasjon

Det er rart å tenke på hvor raskt ting endret seg da pandemien rammet. Den ene dagen dro vi på jobb og tenkte på munnbind som noe bare kirurger – og ekstreme hypokondere – brukte. Den neste dagen hamstret vi toalettpapir og alle brukte munnbind – mens vi satte opp hjemmekontor på kjøkkenet eller i stuen, som vi var sikre på skulle være svært midlertidig.

Du har opplevd endringene i kjølevannet av pandemien. Du har grunn til å klappe deg selv på skulderen for de utrolig raske og omfattende endringene du har gjort for å tilpasse deg. Mennesker er sosiale vesener, og overgangen fra å være sammen med kollegaer på jobb hver dag til å takle arbeidsdager basert på virtuelle møter har ikke vært lett.

Pandemiens innvirkning

Noen ledere og administratorer fryktet det verste. Å opprettholde organisatorisk produktivitet med ansatte som jobbet fra hjemmekontor var en utfordring. Hvordan i all verden skulle alle klare å samarbeide effektivt uten å være i nærheten av hverandre fysisk?

Med restriksjoner og nedstengning av samfunnet måtte virksomheter handle raskt og finne løsninger. Usikkerheten og frykten for tapte inntekter var skremmende. Det oppstod et sterkt behov for å sikre at virksomheten kunne holde det gående basert på fjernarbeid.

Naturligvis førte hastverket til at mange virksomheter gjorde enkelte ting feil. Mye måtte endres for å gjøre den nye normalen mulig, og det var liten tid til å tenke seg om.

 

hjemmekontor

 

Hvorfor fjernarbeid er fremtiden

Nå, nesten to år senere, har bedrifter og deres ansatte tilpasset seg den nye normalen med fjern- og hybridarbeid. Mange liker å ha fleksibilitet til å kunne stå opp i ro og mak, lage kaffe og jobbe fra hjemmekontoret sitt.

Og det har vist seg at med de riktige strategiene og verktøyene på plass, kan hjemmekontor være svært fordelaktig for bedrifters produktivitet og økonomiske suksess. Nøkkelen er å ha riktige strategier og verktøy, slik at alle medarbeiderne kan jobbe jevnt, sikkert og strukturert ⁠ – uansett hvor de jobber fra.

Et av verktøyene du bør se nærmere på er Azure Virtual Desktop. Med Azure Virtual Desktop kan du sentralisere IT-infrastrukturen din og muliggjøre sikkert og produktivt fjernarbeid på alle enheter. De ansatte vil ha enkel tilgang til filer og informasjon slik at de kan jobbe videre med arbeidsoppgaver uansett hvor de jobber fra – og det hele er enkelt for deg å administrere.

 

Akkurat nå tilbyr vi en live demo av Azure Virtual Desktop, hvor du kan se selv hvor enkelt det er å komme i gang. Registrer deg for live demo her.