Publisert 21. juli, 2024

Protekt IT er et miljøfyrtårn

Bærekraft er høyt på agendaen hos oss i Protekt IT. Det var derfor stor stas da ordfører i Skien, Hedda Foss Five, offisielt erklærte at vi har blitt en sertifisert miljøfyrtårnbedrift.

Rammen for overrekkelsen kunne ikke vært bedre. Powerhouse Telemark er et av verdens mest miljøvennlige næringsbygg. Det er det første BREEAM-Nor sertifiserte bygget i Telemark og får kategori Excellent som er det nest høyeste nivået det er mulig å oppnå. Bygget er dekket av solcellepaneler og vil generere mer energi enn det bruker gjennom livsløpet – oppføring, drift og avhending. Sammenliknet med vanlige nybygg er reduksjonen i netto energibehov på hele 66 %.

Å være et miljøfyrtårn betyr at vi har et bevisst forhold til forbruk av materialer og energi i hverdagen. Hele 8 av 13 tjenestebiler er elektriske og vi jobber mot at dette skal bli 100 %. Sensorer gjør at lys slår seg av automatisk, og vi er grundig med sortering av avfall. Vi er også opptatt av gjenbruk, og mange av møblene i Powerhouse er second hand, inkludert et møterom i gjennomført retro-stil. Det er bra for både økonomien og miljøet, og tilfører sjel til lokalene våre.

 

Offisiell overrekkelse av plakett og diplom

 

Jan Erik og Hedda nyter utsikten fra takterrassen