Publisert 21. juli, 2024

Tre viktige faktorer for en god hybrid arbeidshverdag

Fjernarbeid er den nye normalen. Arbeidstakere foretrekker å kunne velge mellom å jobbe fra kontoret eller hjemmefra, delta i møter online eller offline, og ønsker mulighet til å jobbe med samarbeidsprosjekter hvor som helst.

Noen fjernløsninger egner seg for én avdeling, rolle eller oppgave; men fleksibilitet er absolutt nøkkelen.

 

Tre faktorer er kritiske for høy fjernarbeidsproduktivitet. La oss se nærmere på dem.

#1: Full stedsuavhengighet

Hvis du ikke kan tilby medarbeiderne dine stedsuavhengighet, risikerer du å miste dem. Det er svært viktig for moderne bedrifter å følge med i tiden.

Det første du bør gjøre, er å gi medarbeiderne dine mulighet til å jobbe fra hvor de vil, uansett om det er hjemme, i utlandet eller på kontoret. Dette krever grundig tilrettelegging, for det er en del som må på plass for å sikre full stedsuavhengighet i en organisasjon.

Å gi ansatte mulighet til å jobbe fra hvor som helst innebærer at de trenger sømløs tilgang til all organisasjonsinformasjon. Med det følger tilgangsrettigheter og datastyring. Datasikkerhet er noe du må ta på ytterste alvor, og som blir stadig viktigere etter hvert som du skalerer.

Å jobbe fra hvor som helst betyr også at man må kunne holde kontakt og samarbeide med kolleger, kunder og partnere uten hindringer. Effektivt samarbeid forutsetter riktige kommunikative verktøy og et strukturert datalandskap for rask styring og kunnskapsdeling.

 

#2: Sikkerhet

Sikkerhetstrusler kan true organisasjonens produktivitet. I verste fall kan trusler som skadelig programvare, virus, phishing-forsøk og ondsinnede koblinger føre til driftsstans. Angrep kan også være veldig dyre å fikse og vanskelige å løse.

Hvis ditt nåværende hybride arbeidsmiljø ikke er tilstrekkelig sikret, er risikoen høy. Når ansatte jobber hjemmefra og får tilgang til arbeidsoppgaver fra sine personlige datamaskiner, sier det seg selv at det lett kan oppstå problemer.

Manglende datastruktur er en annen utfordring. Det kan føre til datalekkasjer hvor konfidensielle og organisasjonskritiske filer lekker ut og skader selskapets omdømme, noe som kan ta lang tid å rette opp. Sikkerhet og datakontroll er avgjørende for organisasjoner som tar produktiviteten sin på alvor.

 

#3: Tilgang til vesentlige applikasjoner

Å gi ansatte rask og enkel tilgang til viktige arbeidsapplikasjoner er avgjørende for produktiviteten. Bedrifter bruker som regel en rekke applikasjoner, ofte kan det dreie seg om ti eller flere. Hvis tilgangen til disse er treg eller begrenset, kan det få alvorlige konsekvenser for medarbeidernes ytelse og produktivitet.

Tenk deg for eksempel at økonomiteamet ditt ikke kan behandle fakturaer … fordi innkjøpsavdelingen ikke kan sende dem fordi appen er sperret! Slike ting kan være avgjørende. Hvis du opplever flaskehalser eller ønsker å forbedre organisasjonens produktivitet, er dette tre faktorer du må ta hensyn til.

 

microsoft azure

 

Neste trinn:

Med riktig strategisk rådgivning og riktig teknologi – som Microsoft Azure – som understøtter hybrid- og fjernarbeidsmålene dine, kan du øke medarbeidernes produktivitet samtidig som du har kontroll over organisasjonskostnadene.

Ved hjelp av denne sikre og fleksible offentlige skyløsningen vil organisasjonen være godt rustet for fremtidens arbeidsmiljø.

Med verktøyet Azure Virtual Desktop kan du sentralisere IT-infrastrukturen din og muliggjøre sikkert og produktivt fjernarbeid på alle enheter. Medarbeiderne dine vil ha enkel tilgang til hverdagsdata og applikasjonene de trenger for å kunne jobbe jevnt med arbeidsoppgaver uansett hvor de jobber fra – og det hele er enkelt for deg å administrere.

 

Akkurat nå tilbyr vi en live demo av Azure Virtual Desktop, hvor du kan se selv hvor enkelt det er å komme i gang. Registrer deg for live demo her.