Publisert 17. april, 2024

Vi kjemper for bærekraft - sammen med Odd

Kombinasjonen av business og bærekraft blir stadig viktigere, for miljøet og som konkurransefortrinn. Derfor har Odds ballklubb og Grenland Næringsforening invitert næringslivet i Telemark til prosjektet “Vi kjemper for bærekraft”. Målet er å gjøre det enklere for bedrifter å jobbe konkret og målrettet med FNs bærekraftsmål. Det er BDO som står for det faglige innholdet i prosjektet som skal gå over fire samlinger gjennom 2021.

 

For oss i Protekt IT var det en enkel beslutning å delta i dette prosjektet. 

–Bærekraft står høyt på agendaen hos oss, sier Jan Erik Laagasken, daglig leder i Protekt IT. –Vi er en bedrift i vekst, og trenger stadig å rekruttere flinke folk. For unge mennesker er bærekraft et viktig kriterium når de skal velge arbeidsgiver. Tidligere i høst ble vi en sertifisert miljøfyrtårnbedrift, og vi flyttet inn i Powerhouse, et av verdens mest miljøvennlige næringsbygg. Dette prosjektet var et naturlig neste skritt. 

Prosjektet ligger an til å bli en FN-pilot. Det betyr at FNs program for bærekraftige byer og samfunn følger prosjektet tett, og vil vurdere å rulle prosjektet ut i andre land. 

–Bærekraft gir noen begrensninger men også mange nye muligheter. Skal du være med i fremtiden, må du beherske denne måten å jobbe på, sier Marit Schulstok, miljøkoordinator i Odds ballklubb. –IT-løsninger er veldig sentrale i dette arbeidet, og vi er veldig glade for at Protekt IT er med.  

Åtte bedrifter er bekreftet som deltakere i bærekraftsprosjektet, blant annet R8, Skagerak Energi og Maskineriet. Det er plass til flere deltakere, så er du interessert, ta kontakt med Marit i Odd. 


Miljøfyrtårn

Bærekraft er høyt på agendaen hos oss i Protekt IT. Det var derfor stor stas da ordfører i Skien, Hedda Foss Five, offisielt erklærte at vi har blitt en sertifisert miljøfyrtårnbedrift.

Les mer