Publisert 21. juli, 2024

Hybrid - den nye normalen

Pandemien sendte store deler av den norske arbeidsstokken til hjemmekontoret. Til glede for noen og fortvilelse for andre. Nå som kontorene heldigvis har åpnet dørene igjen, må vi likevel konstatere at arbeidslivet aldri blir helt den samme igjen. Hybridkontoret er det siste buzzordet, og gode skybaserte-løsninger gir smidig, fleksibel samhandling.

Azure-teamet

Morten Tollefsen og Odd Espedalen fra skydrifts-teamet.

 

Protekt IT var tidlig ute med stedsuavhengige løsninger – skyløsninger. Seniorkonsulent Morten Tollefsen og Odd Espedalen er to av våre fremste eksperter på Azure, og deler sine tips og råd for å lykkes med hybridkontoret.

«Strømmer» applikasjoner

– Jeg vil anbefale Azure Virtual Desktop (AVD) til alle bedrifter som har en eller flere form for «fagsystem programmer», forteller Morten. – Da kan du jobbe fra hvor som helst, når som helst, med den samme brukeropplevelsen som du har på den lokale pc’en din. Alle filer og dokumenter er tilgjengelige for deg, enten du jobber fra et nettbrett, en mobil, PC eller MAC. Sikkerheten er selvsagt også ivaretatt, selv på en usikret linje, fordi all trafikk mellom deg og skya er kryptert.

– AVD er på mange måter bedre enn å jobbe lokalt, forklarer Morten. – På samme måte som du streamer musikk på Spotify, uten å måtte lagre masse lydfiler lokalt, strømmes applikasjonene med AVD. Du trenger ikke stor kapasitet på hardware, fordi du streamer bare ned akkurat det du trenger nå. Tunge programmer, som for eksempel 3D-tegning, videoredigering og Photoshop kan kjøres på en helt standard pc/mac med liten lokal hardware.

Verdens sikreste og mest tilgjengelige «datarom»

Både Odd og Morten har lang fartstid i bransjen, med betydelig erfaring fra oppsett av servere og applikasjoner.

– Azure er en stor serverpark i skyen. I stedet for å ha dataen lagret under pulten i et datarom kan du få et state of the art datasenter i skyen, forteller Odd, som har noen datarom på samvittigheten.

Fordelen med Azure er mange. Du får et topp moderne datarom med verdens beste sikkerhet og tilgjengelighet. På grunn av “redundans” – at dataene dine er lagret flere steder – garanterer Microsoft for 99,98 % tilgjengelighet, sikret mot strømbrudd, brann og innbrudd.

Les mer: Autostrada samler trådene med Microsoft Azure

– Noen IT-sjefer er redd for å miste kontroll når de ikke lenger har fysiske servere de kan se og ta på, sier Morten. – Men det ser vi blir mindre og mindre av. Kostnadene blir også mye mer forutsigbare, og det liker de alle sammen.

Oppsummert: Fem fordeler ved Azure Virtual Desktop

  1. Høy datasikkerhet
  2. Enklere IT-hverdag
  3. Få til mer, med mindre hardware
  4. Betal for det du bruker – pay as you go
  5. Mer fleksibilitet i den nye hybride hverdagen

Er du nysgjerrig på om Azure og AVD kan være noe for deg? Ikke nøl med å ta kontakt!  Vi leverer trygge skytjenester til små og store virksomheter over hele landet – fra skoler, kommuner og bedrifter med flere hundre ansatte på flere lokasjoner til små bedrifter på bare et par hoder. Dette gir oss unik, praktisk erfaring med hva som skal til for å at skyreisen skal bli vellykket og trygg.